стенди для навчальних закладів та підприємств

Стенди з безпеки під час повеней, потопів, землетрусів

Знання правил поведінки під час надзвичайних ситуацій — та компетенція, набування якої є одним з факторів збереження життів у невтішних реаліях нашого сьогодення. Стенди з безпеки під час повеней, потопів, землетрусів — одні з тих інформаційних засобів, які у стислій структурованій формі здатні донести той мінімальний обсяг інформації, який кожен з нас повинен вивчити, наче таблицю множення. Розташовані у людних місцях, такі плакати щодня нагадуватимуть, яким має бути правильний алгоритм дій під час повені, потопу чи землетрусу. Знання та використання таких інструкцій здатне допомогти зорієнтуватися в обставинах, оцінити всі степені ризиків та загроз та вжити усіх заходів для збереження життя.

 


Якими ж є основні правила та рекомендації, перелік яких можна знайти на стендах з безпеки під час повеней, потопів, землетрусів?


1. Не панікувати та зберігати спокій.
2. Вимкнути електро- та газоприлади, погасити вогонь в опалювальних системах.
3. Зібрати документи, їжу, ліки, домашніх тварин та предмети першої необхідності й, допомагаючи інвалідам та людям статечного віку, евакуюватися у безпечні місця.


Під час загрози повені та затоплення звільніть домашню живність та за можливості переженіть її на підвищені місцеві локації. Продукти та цінні речі домашнього вжитку перекладіть на верхні полиці, поверхи або горище. Переконайтесь у справності наявних плавзасобів або змайструйте їх з підручних матеріалів — деревини, автокамер, бочок. Якщо ж лихо вже сталося й ви знаходитися в його епіцентрі — не панікуйте та намагайтесь залучити усі засоби, які можуть допомогти запобігти найгіршого варіанта розвитку ситуації — сигналізуйте про допомогу, звільніться від важких речей, тримайте поблизу себе воду та предмети, які можуть стати у пригоді до отримання допомоги.


Відповідальні за безпеку цивільного населення службові особи повинні пам’ятати, що поінформованість населення про засади власної безпеки — одна з умов організації цивілізованого суспільства, яке дбає про життя своїх громадян. Поінформувати про потенційну загрозу, застерегти від необдуманих дій, запобігти негативним наслідкам надзвичайних ситуацій — з такими завданнями чиновникам, службовцям, педагогам допоможуть справитися стенди з безпеки під час повеней, потопів, землетрусів.

Купити стенди з загальними правилами безпеки чи рекомендаціями та порадами щодо правил поведінки в локальних місцевих умовах ви можете на нашому сайті. Тут ви знайдете повний перелік стендів, які охоплюють усі сфери цивільного захисту та безпеки життєдіяльності людей.